øversveen_profilPelle fekk æra av å intervjue sjølvaste Øyvind Øversveen, driftnerd og ei legende innan norsk drifting.

Pelle: Dersom vi ser vekk frå nokre inspirerande låvevideoar på sosiale media,  so har det vore stilt rundt deg den siste sesongen. Kva driv herren på med?
Øyvind: Akkurat nå er jeg sykemeldt pga ei jævla skulder, så derfor har det ikke blitt kjøring i år. Jeg planlegger å kjøre til sommer’n igjen med Supran. Det er helt jævli å gå en hel sommer uten kjøring, så derfor har det blitt litt låvebrubørning for å kjenne den hærlige dekklukta.

P: Du er sårt sakna. Fleire av driftarane vert på gråten kvar gong namnet ditt kjem opp, og norsk drifting ser ut til å mangle det vetle ekstra denne sesongen. Med all den fritida du no må ha sidan du slepp å skru konstant, korleis får du tida til å gå?
Øyvind: Jeg h
ar akkurat tatt frem den gamle Cosworthen min nå. Den skal strekkes opp igjen, så der har jeg litt å henge fingrene i. Og Supran skal få flytta radiator bak og lakkeres opp igjen til neste år, så jeg er nok møkkete på henda i flere måneder fremover.

P: Fornuftig bruk av tida, og ingen overdreven ludo-speling med andre ord. Godt å høyre. Kva med finansane no som du slepp alle utlegga på drifting? Snakkar vi champagne til kvardags og dagleg manikyr?
Ø: Det har b
litt endel pedikyr/manikyr og bleking av kaviarstjerna 🙂 Det var litt godt å ha råd til å dra på ferietur for en gangs skyld. Og kunne kjøpe seg nye hjul på hverdagsbilen!

P: Ferie er for jenter, men du har vel nokre slike du må tilfredsstille innimellom du og tenkjer eg. Men dette bringer meg tilbake til skuldra di. Det går rykter om at den vart øydelagd av lettkledde, veldig ivrige, kvinnelige fans?
Ø: 
Det stemmer, hehe… Vel, det hadde vært noe det, men jeg var nok bare uheldig og gikk på tryne på isen. Men vi kan jo si at det var damer, hohooo…

øvers_cossieP: Apropo is, ser det ut som du vert klar igjen til iskøyring? Eller må du vente til etter vinteren med køyring?
Ø: Jeg h
åper på at jeg blir operert nå innen et par måneders tid. Og hvis armen funker så får Supran svi i vinter. Det er helt rått med 800hk og ishjul. Jeg hadde 250kmt på Gatebil i Sigdal,  og det er en helt RÅ følelse.

P: Fytte katta. Er det nokre andre oppgraderingar enn lakk og flytting av radiator på veg?
Ø: Det blir
 bytte av grenrør og å sette på elektronisk turbotrykksjustering. Da får vi dratt på mer trykk på mellomregisteret og  motoren blir mer eksplosiv. I tillegg skal vi bygge en satans stor intercooler.

P: Har du anelse om kva slags intergalaktiske krefter du då vil få piska ut av beistet? Går du for eit magisk tal?
Ø: N
jæss, ikke så mye mer hestekrefterk, men mer newton i det jeg får turbotrykk. Nå går bilen på 2 kg ladetrykk, men planen er jo å kunne justere trykket opp til 2,5 kg i det jeg får trykk. Da kan jeg heller gå ned på trykket på høyere turtall, for da spinner det uansett, hohohoo!

P:  Saftigt! Det er godt å høyre at du ikkje har gitt deg, og at vi kan forvente å sjå ditt vakre vesen i tida som kjem. Norsk drifting er ikkje det same uten din sjarm, og uten dine eineståande ferdigheitar bak rattet. Vi ønsker deg god, og RASK betring! Kom tilbake til oss!
Ø: 
Je kjæm hår gong, hohoo! Det er mange som trur jeg har lagt opp , at jeg har blitt for gammal , at kjærringa har tatt styringa, men bare vent og se…

øvers_wallrunBilete av Øyvind Øversveen med buttslap i 200 km/t
(stjelt av Onroaders)